De tweevingerige luiaard – Choloepus didactylus

De tweevingerige luiaard is een van de twee nog levende soorten uit de familie Megalonychidae. Ze leven in het noorden van Zuid-Amerika. Hun voedsel zijn bladeren en vruchten. Zoals alle luiaards zijn ze erg sloom en komen ze maar één keer per week op de grond om te ontlasten. Ze zijn zoals alle luiaards erg solitair. Vreemd genoeg zijn deze dieren snelle en goede zwemmers. Ze hebben twee haakvormige vingers aan elk hand en drie aan elke voet. De vacht is grijsbruin en het gezicht wat lichter en de poten wat donker. Ze worden gemiddeld 65 cm lang en wegen ongeveer 6 kg.

Advertenties

4 Reacties op “De tweevingerige luiaard – Choloepus didactylus

  1. Wat een knappe apenserietjes in dit en je vorige logs P-tertje! Dit is Genieten met een grote G! Je weet dat ik jouw fotografie bewonder… en ik weet één ding zeker: jij hebt beslist meer (klik)vingertjes dan de tweevingerige luiaard, hihi, en een luiaard ben je ook al niet, aan je nimmer aflatende stroom opnames te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s