Dadipark 1

Dadipark werd in 1950 geopend onder invloed van de lokale pastoor Gaston Deweer. Dadizele was op dat moment reeds een toeristische bestemming; veel mensen kwamen er op bedevaart.

 

Het park evolueerde van een speelplein voor de kinderen van de bezoekers van de basiliek tot een zelfstandig pretpark.

Het was niet gericht op grote moderne attracties, maar was eerder een laagdrempelig en betaalbaar park voor kleine kinderen.

Uithangbord was een 800 meter lange hangbrug aan de randen van het domein, de langste van Europa. 

 

In het domein staan nog steeds de attracties, weliswaar overwoekerd. Al enkele jaren wordt geprobeerd het attractiepark nieuw leven in te blazen.

 

In 2000 gebeurde er een ongeluk in het park. Een jongen uit Kortrijk raakte zijn arm kwijt tijdens een rit in de attractie Jet Nautic. Dit ongeluk was het laatste in een reeks incidenten, maar ook het zwaarste ongeluk in de geschiedenis van het park. Na het ongeval begonnen mensen meer te klagen over de veiligheid in het park en het aantal bezoekers liep terug. In 2002 werd aangekondigd dat het park voor een jaar gesloten zou worden voor renovatie, maar het park is sindsdien niet meer geopend.

Word vervolgd!

Advertenties

4 Reacties op “Dadipark 1

  1. Zo ziet verval er dus uit. Waar blije kinderen zouden moeten spelen, heerst nu de aftakeling. Wil dit park weer geopend worden, dan zal er nog veel moeten gebeuren om het weer aantrekkelijk te krijgen. Voor fotografen is het aantrekkelijk genoeg. 🙂

  2. Een prachtige plek om eens een tijdje met de camera rond te struinen, maar voor (kleine) kinderen is het helaas niet meer geschikt. Hopelijk kna het ooit nog weer wat worden, maar als de financiele situatie bij jullie vergelijkbaar is met de onze, dan vrees ik het ergste.

  3. Dit was thuis onze jaarlijkse trip waar we naar uitkeken. Eerst op bedevaart en daarna naar het speelpark. Dadizele, Lourdes (Oostakker) en Ingelmunster (speeltuin) waren behalve familiebezoeken onze uitstappen en vakantie. Toen ik 10 was jaarlijks ook één dagje zee De Panne.

  4. Wat ontzettend zonde, maar ja het kost natuurlijk een hoop geld en veiligheid is alles, ik snap het één en aan de andere kant, kom op! Even investeren in alles en het draait weer als een tierelier.

    Indrukwekkende reportage

    XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s